BiH
0

Glavni odbor HDZ-a 1990 jednoglasno odbio Ljubićevu ostavku

FENA
Glavni odbor HDZ-a 1990 na današnjoj je sjednici jednoglasno odbio neopozivu ostavku Bože Ljubića na mjesto predsjednika te strank, a koju je nedavno ponudio.

Komentirajući ostavku koju je ponudio i za mjesto ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Ljubić je kazao kako je u u vezi toga donio čvrstu odluku ali da je ne želi priopćiti.

Kako je objasnio u izjavi za novinare nakon četvorosatne sjednice Glavnoga odbora u Mostaru, ta odluka ovisi od cjelokupne pozicije same stranke u sudjelovanju na svim razinama u vlasti.

Dodao je kako da se Predsjedništvo HDZ-a 1990 obvezalo da u roku od mjesec dana poduzme značajne mjere koje se tiču organizacijskih i kadrovskkih promjena u općinskim i županijskim organizacijama te stranke.

"Nakon analize koja je u tijeku, Predsjedništvo će zauzeti stav oko našeg daljnjeg sudjelovanja u vlasti uključujući i naša personalna rješenja", istaknuo je Ljubić.

Po Ljubićevom mišljenju, važnije je odrediti se o daljem koaliranju i ostanku u vladama na svim razinama vlasti koje su, kako je ustvrdio, dokazano pokazale svoju neučinkovitost.

"Vodit ćemo se time možemo li u tim vladama realizirati politiku koju smo i do sada vodili", zaključio je Ljubić.

Glavni odbor HDZ-a 1990 na današnjoj je sjednici osudio korupciju i kriminal koji je, po Ljubićevim ocjenama, bio više od indicija u izbornom procesu.

Sljedeća sjednica Glavnoga odbora HDZ-a 1990 je za tri mjeseca.