BiH
166

Glavni odbor DF-a imenovao Zlatka Miletića za generalnog sekretara stranke

Piše: Er. M.
Zlatko Miletić (Foto: Klix.ba)
Zlatko Miletić (Foto: Klix.ba)
Glavni odbor Demokratske fronte izabrao je na današnjoj sjednici Zlatka Miletića za generalnog sekretara ove političke stranke.

Predsjednik DF-a Željko Komšić kazao je kako je zadovoljan odlukom Glavnog odbora, te da mu je drago što oko sebe ima dokazane patriote.

Zlatko Miletić na poziciji generalnog sekretara zamijenio je aktuelnog poslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sifeta Podžića koja je na nedavno održanoj sjednici DF-a podnio ostavku.

Ostavku na mjesto generalnog sekretara tražio je lično Komšić zbog Podžićevog glasanja u Domu naroda PS BiH za imenovanje Nikole Poplašena za člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje.

Miletić je čovjek sa dugogodišnjim policijskim iskustvom, a do sada je obnašao funkciju direktora Federalne uprave policije, sekretara Antiterorističkog tima pri Vijeću ministara BiH i izvršnog direktora Asocijacije šefova policija zemalja JI Evrope – SEPCA.

Na današnjoj sjednici u predsjedništvo Demokratske fronte kooptirani su i članovi Kluba DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Hanka Vajzović, Mensura Beganović, Maja Gasal-Vražalica i Damir Bećirović, zastupnici DF-a u Parlamentu FBiH Dževad Adžem, Jasmin Kadić i Saša Mitrović, kao i aktuelni načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.