Ništa novo u Sarajevu
0

Glavni grad zbog snijega 'pomalo u zastoju'

Tekst i foto: A. Karadža
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U Sarajevu je u utorak, u 7 sati, izmjereno 14 centimetara sniježnih padavina što je prouzrokovalo otežano odvijanje automobilskog saobraćaja, probleme u minibuskom saobraćaju. Slikom vam donosimo jutrošnju sarajevsku idilu.

Zimska služba komunalnog poduzeća KJK Rad radila je na sarajevskim saobraćajnicama cijelu noć sa 55 specijalnih vozila za čišćenje snijega i poledice, a 150 radnika radi na ručnom čišćenju snijega sa pločnika i mostova.

Najvažnije saobraćajnice, odnosno saobraćajnice prvog prioriteta su prohodne, a u toku dana Zimska služba će nastojati očistiti i saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta, izjavio je za Sarajevo-x.com Ahmed Đipa, portparol KJKP Rad.

Đipa je uputio apel građanima da na vozilima obavezno koriste zimske gume, a u padinskim dijelovima grada i lance te da vozila ne parkiraju na kolovozima i pločnicima.

Iz Službe za odnose sa javnošću KJKP GRAS rekli su da se tramvajski, trolejbuski i autobuski saobraćaj odvija normalno, ali da problema sa odvijanjem ima minibuski saobraćaj. Zbog sniježnih padavina nekoliko linija saobraća skraćeno, a uskoro očekuju normalizaciju nakon što ekipe Zimske službe KJKP Rad obave svoj dio posla čišćenja padinskih dijelova Sarajeva.