BiH
0

Glavaš u Drinovcima dočekao odluku Ustavnog suda

FENA
Odluku Ustavnog suda Republike Hrvatske, kojom se ukida presuda za ratni zločin na temelju koje služi zatvorsku kaznu u Mostaru i vraća na ponovni postupak, Branimir Glavaš dočekao je u Drinovcima, gdje je na trodnevnom dopustu u krugu najbližih prijatelja i suradnika te sina Filipa.

Odluku je komentirao sin Filip, koji je rekao kako je toliko sretan da je to teško riječima iskazati.

"Znao sam da moj otac nije ratni zločinac i divim se njegovoj psihičkoj snazi jer je podnio toliko težak teret da je to pravo čudo, ali - kada ste sigurni u svoju nevinost, ispadne da se sve može izdržati. Gotovo pet godina svi smo čekali odluku Ustavnog suda i pravda je, čini se, spora, ali ipak dostižna, što će moj otac potpuno dokazati. Vjerujem da će vrlo brzo biti u svom gradu na Dravi, u svom Osijeku", rekao je Filip Glavaš.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je da današnji dan nije velik samo za Branimira Glavaša i njegovu obitelj, nego i za HDSSB, stranku koja je uvijek iza njega stajala i bila sigurna da on nije ratni zločinac.

"U daljnjem postupku to će u potpunosti dokazati", istaknuo je Vulin.

Kako je prenio Vulin, Branimir Glavaš samo je kratko izjavio kako je tu odluku čekao gotovo pet godina te je ponovio da nije ratni zločinac.