BiH
10

Giro Bambino u Sarajevu 17. juna

Klix.ba
U organizaciji UG Giro di Sarajevo, u nedjelju, 17.juna, od 15 sati će biti održan tradicionalni biciklistički događaj za naše najmlađe sugrađane pod nazivom Giro Bambino 2012.

Vilsonovo šetalište, tačnije potez između mosta u ulici Hamdije Čemerlića i hotela Bristol, je mjesto na kojem će mališani uzrasta do 12 godina imati priliku, uz pomoć volontera i članova UG Giro di Sarajevo, savladavati prepreke na poligonu i na taj način naučiti kako se sigurno i ispravno vozi bicikl. Mališani će, u pratnji svojih roditelja, imati priliku uživati u druženju, vožnji bicikla i učenju, ali i u osvježenju koje će omogućiti sponzori i prijatelji Giro Bambina.

Nakon što svi učesnici prođu kroz cilj, bit će upriličeno i druženje na kojem će najsretnijim učesnicima biti dodijeljeni pokloni - zaštitne kacige, ali i glavna nagrada – bicikl.

Treći Giro Bambino, održan prošle godine, dokazao je da je sve više dječaka i djevojčica koji rado voze bicikl. Blizu 150 mališana je vozilo bicikl i uživalo u druženju sa članovima UG Giro di Sarajevo. Ove godine očekujemo više učesnika, koji će biti najbolji pokazatelj da nam trebaju staze gdje će djeca već u ranom djetinjstvu učiti o svim prednostima vožnje biciklom.