BiH
2

Gimnazijalci s Obale prikupili 1.800 KM za djecu na Pedijatriji

Piše: A. P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Vrijedni učenici sarajevske Gimnazije Obala sakupili su na današnjem humanitarnom bazaru u dvorištu škole blizu 1.800 KM za pomoć Pedijatrijskoj klinici.

Na bazaru "Budi drug, a ne grub" su učestvovala 22 razreda i oko 650 učenika. Svako odjeljenje je imalo svoj štand, a na prodaju su ponudili razne slane i slatke specijalitete, ručni rad, nakit, usluge frizerskog i kozmetičkog salona i drugo.

Prema riječima Ajše Džindo, jedne od učenica Gimnazije Obala, među posjetiocima bazara bili su profesori, roditelji, ali i veliki broj prolaznika, a organizatore sajma, kojima su podršku pružili iz Udruženja građana za podršku mladima i porodici, obradovalo je i lijepo vrijeme.

Gimnazija Obala je jedina gimnazija u Kantonu Sarajevo koja u nastavnom planu i programu u okviru pedagoško-psihološkog smjera ima obavezu volontersku praksu. Dosad je ona obavljana u Zavodu Mjedenica, gdje su grupe maturanata odlazile dvaput sedmično.

Prikupljeni novac će biti iskorišten za kupovinu onoga što je najpotrebnije pacijentima Pedijatrijske klinike KCUS-a, a o tome će zajedno odlučiti organizatori današnjeg bazara nakon sastanka sa upravom klinike.