BiH
0

Gerhard Dörfler doputovao u dvodnevnu radnu posjetu BiH

FENA
Gerhard Dörfler
Gerhard Dörfler
Predsjednik Savezne austrijske pokrajine Koruška Gerhard Dörfler doputovao je u srijedu navečer u dvodnevnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini, na poziv federalnog ministra prometa i komunikacija Naila Šećkanovića, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Danas će austrijska delegacija posjetiti Latinsku ćupriju, Vijećnicu, Staru pravoslavnu crkvu, Begovu džamiju, Sinagogu i Katedralu u Sarajevu.

Za danas predviđeni su susret s premijerom FBiH Mustafom Mujezinovićem, radni sastanak s federalnim ministrom prometa i komunikacija Nailom Šećkanovićem, federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Vahidom Hećom, direktorom Federalne direkcije autocesta Erdalom Trhuljem i direktorima Elektroprivrede BiH Amerom Jerlagićem i Elektroprivrede HZ HB Matanom Žarićem.

Danas će austrijska delegacija imati i susret s gradonačelnikom Sarajeva Alijom Behmenom i direktorom ZOI 84 Nedžadom Ajnadžićem, nakon čega će otputovati za Mostar.

Posjeta Mostaru obuhvata susrete s federalnim ministrom okoliša i turizma Nevenkom Hercegom te gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i obilazak Starog mosta.

Za sutra su planirani: posjeta Tuzli, koja obuhvata obilaske radilišta kod Kaknja na Koridoru Vc i kamenoloma Ribnica, kod Banovića, susret s premijerom Tuzlanskog kantona Enesom Mujanovićem, radni sastanak s privrednicima Tuzlanskog kantona, susret s načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem i obilazak centra Tuzle.

Gerhard Dörfler i privredna delegacija Austrije sutra će se susresti i s gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Vinkom Radovanovićem, načelnikom Općine Pale Slobodanom Savićem i direktorom SERDA-e Šefkijom Okerićem te obići olimpijske terene na Jahorini.