Predsjedništvo SDA
0

Genjac i Šepić kandidati za ministra sigurnosti

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predsjedništvo SDA na današnjoj sjednici odlučilo je da za poziciju zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra bezbjednosti BiH, kandiduje potpredsjednika SDA Senada Šepića i predsjednika Glavnog odbora te stranke Halida Genjca, potvrdio je za Sarajevo-x.com Amir Zukić, generalni sekretar stranke.

Šepić je aktuelni zamjenik ministra civilnih poslova BiH, a Genjac poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz SDA.

Predsjedništvo SDA ovlastilo je predsjednika stranke Sulejmana Tihića da nakon obavljenih konsultacija Vijeću ministara BiH predloži jednog od kandidata.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je sinoć odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića o smjeni Tarika Sadovića sa funkcije ministra bezbjednosti BiH.

Špirić je pokrenuo proceduru za smjenu Sadovića na zahtjev SDA.

Kao razloge za smjenu ministra bezbjednosti BiH Predsjedništvo SDA navelo je Sadovićevo opstruisanje donošenja i provođenja Zakona o boravku i kretanju stranih državljana i azilu, funkcionisanje ministarstva po etničkim linijama, potcjenjivanje Savjeta ministara i osporavanje mandata Policijske misije EU.