BiH
0

Generalu Deliću se ukida odluka o privremenom puštanju na slobodu

FENA
Iz izvora bliskih Tužiteljstvu Haškog tribunala FTV je dobila informaciju da je Pretresnom vijeću suda u Haagu danas upućen hitan zahtjev da se generalu Rasimu Deliću odmah ukine Odluka o privremenom puštanju na slobodu do nastavka suđenja.

U obrazloženju ovog zahtjeva Haško tužiteljstvo navodi da je general Delić eksplicitno prekršio odredbe Tribunala o privremenom puštanju na slobodu koje striktno određuju da optuženik za ratne zločine ne smije razgovarati o svom predmetu ni s kim, osim sa svojim odvjetnikom.

Ovaj zahtjev Haškog tužiteljstva, koji će, prema nezvaničnim informacijama, Pretresno vijeće Suda prihvatiti, uslijedio je nakon jučerašnjeg sastanka generala Delića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.

U priopćenju iz Silajdžićevog ureda nakon ovog sastanka navedeno je »da je Silajdžić sa Delićem razgovarao o tijeku postupka koji se vodi u Haagu«.

Ovo je prvi slučaj u povijesti Haškog tribunala da je jedan optuženik za ratne zločine službeno razgovarao o svom predmetu s predsjednikom države.