Brčko
0

General pozvao glasače da glasaju za Borjanu Krišto

FENA
Borjana Krišto
Borjana Krišto
General Martin Frančešević, pomoćnik ministra boraca u Vladi Federacije BiH na današnjoj konferenciji za novinare u Brčkom pozvao je glasače da glasaju za Borjanu Krišto, kandidatkinju HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

"Mislim da je Borjana Krišto najadekvatnija osoba koja može odgovoriti potrebama hrvatskog naroda u BiH u periodu koji nam predstoji", kazao je Frančešević.

Predsjednik organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt Anto Domić kazao je kako politika HDZ-a u Brčko distriktu ovih dana dobiva sve veću podršku posebno od strane boraca i časnika HVO-a.

Istaknuo je da mu je izuzetno drago što su baš u Brčkom članske kartice HDZ BiH danas potpisali i svoju podršku Borjani Krišto dali ratni zapovjednik 108. HVO brigade general Martin Frančešević i njegovi najbliži ratni saradnici.

Domić je uvjeren da će HDZ na izborima daleko nadmašiti ostale stranke sa hrvatskim predznakom u BiH.

Na konferenciji su sudjelovali bivši zapovjednik 108. brigade HVO brigadir Ivica Filipović, zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Ivo Marić te ratni časnici 108. HVO brigade Ivo Filipović i Niko Tomić.