BiH
4

GDS pokreće Savez za evropsku BiH

FENA
Građanska demokratska stranka BiH (GDS BiH) je, imajući u vidu aktuelnu situaciju u BiH, odlučila da pokrene formiranje Saveza za evropsku BiH.

Iz GDS-a pojašnjavaju da će ova stranka kroz Savez za evropsku BiH odgovoriti na interese najugroženijih kategorija stanovništva u BiH te pozivaju zainteresirane da im se pridruže.

"Građani i građanke s pravom traže promjene, jednake šanse i bolji život. Naš program nudi izlaz iz ove društvene krize i depresije, obnovu povjerenja i solidarnosti među građanima i građankama", izjavila je portparol GDS-a Nejra Dahić.

Istakla je da je nužno promijeniti odnos prema mladima kako bi rastao njihov interes za ostanak u BiH kroz radikalnu promjenu u politici zapošljavanja i školstvu.

"Zato je potrebno, prije svega da na scenu stupi nova generacija sposobnih i životno zainteresiranih građanki i građana za razvoj BiH", kazala je.

Iz GDS-a podsjećaju da su za predstojeće izbore kandidirali žene za mjesto načelnica općina Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, kao i kandidatkinje i kandidate za OV među kojima je 50 posto muškaraca i 50 posto žena.

"Na listama se nalazi 75 posto mladih koji će napraviti stvarne promjene u društvu. GDS će predstaviti kandidate i za gradonačelnika/cu Sarajeva glavnog grada BiH. Kandidat/kandidatkinja će voditi kampanju za direktni izbor gradonačelnika/gradonačelnice Sarajeva, kao i za donošenje državnog zakona o Sarajevu, glavnom gradu BiH", saopćeno je iz GDS-a BiH.