BiH
0

GDS: Ličnosti godine u BiH – građani BiH

FENA
Povodom anketa koje se vode u BiH za izbor ličnosti godine u različitim oblastima stvaralaštva, predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić izjavio je da su ličnosti godine svi građani BiH koji su na najkreativniji način preživjeli ovu godinu ekonomskih, političkih i socijalnih kriza.

Informacija koju je, na osnovu ljetošnjeg istraživanja, objavio visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak da 86 posto građana osjeća BiH kao svoju državu, a da 72 posto smatra da je “evropska mapa puta” bez alternative, na početku ovogodišnje zime potvrđuje koliko je važno pitati građane, a ne samo političke elite i vlasti, kuda ide BiH.

"Nikad dosad u BiH nije izražen ovako snažan interes građana za direktno učešće u odlučivanju o njihovoj sudbini, zbog čega smatram da je to najbolji znak predstojećih promjena, ne samo ustavnih, u BiH", izjavio je u subotu Spahić.

"Najbolje priznanje za svoju bh. tvrdoglavost građani BiH dobit će ukoliko se ostvari njihov interes za promjene njihovog životnog standarda koje će donijeti ubrzano pridruživanje evropskoj zajednici", zaključio je predsjednik GDS-a BiH Ibrahim Spahić.