BiH
0

Gdje će višestruki ubica Tomislav Petrović služiti kaznu?

FENA
Foto:Arhiv
Foto:Arhiv
Još uvijek traje dilema gdje će biti smješten višestruki ubica Tomislav Petrović, koga je Vrhovni sud BiH, nakon što je ukinuo prvostepenu presudu od 40 godina zatvorske kazne, smatrajući da je ubistva učinio u neuračunljivom stanju, uputio na šest mjeseci u neuropishijatrijsku ustanovu.

Bolnica za psihijatrijsku forneziku na kojoj bi Petrović trebao biti smješten trebala bi biti otvorena u Sokocu tek za četiri mjeseca.

Kako zdravstvene ustanove u Tuzlanskom kantonu nisu u mogućnosti obezbijediti smještaj za Petrovića, Kantonalni sud Tuzla sada pomoć traži od Vrhovnog suda BiH, ministarstava pravde BiH i Federacije kao i Ministarstva zdravstva FBiH.

Predsjednica Kantonalnog suda Tuzla njima je danas i zvanično uputila zahtjev da se u bolnici u Sokocu već sada osigura mjesto za Petrovića. On će do smještaja u odgovarajuću ustanovu i dalje boraviti u zatvoru.

No, problem ostaje i dalje neriješen, jer i kada se nađe mjesto u specijalnoj zdravstvenoj ustanovi Tomislav Petrović u njoj može boraviti - najviše godinu dana.