BiH
9

Gdje će Čavara i potpredsjednici poslije Nove godine: Čelnici FBiH se nadaju da neće završiti na ulici

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Stručne službe koje funkcionišu pri Vladi Federacije BiH isto kao ni predsjednik i potpredsjednici FBiH nemaju nikakvu informaciju o tome šta će biti sa sudbinama kabineta čelnika bh. entiteta nakon 1. januara 2016. godine.

Predsjedništvo BiH je na sjednici održanoj 3. marta 2015. godine donijelo odluku da je kabinetima predsjednika i dva potpredsjednika FBiH odobren boravak u zgradi državnog Predsjedništva najduže do kraja 2015. godine.

Ostalo je još šest dana do isteka krajnjeg roka za iseljenje kabineta predsjednika Marinka Čavare i potpredsjednika Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića koji još uvijek nemaju informaciju iz kojih prostorija će obavljati poslove od 1. januara 2016. godine.

Tim povodom Čavara je početkom decembra uputio pismo premijeru Vlade Federacije BiH Fadilu Novaliću i Vladi Federacije BiH da se najdalje do kraja 2015. godine osigura preseljenje kabineta predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH u prostor u vlasništvu Vlade Federacije BiH ili u prostor s mogućnošću korištenja bez plaćanja zakupnine.

Vlada FBiH šuti i nakon urgencije predsjednika Čavare, a kako nam je rečeno čelnici Federacije BiH nadaju se da neće završiti na ulici te da će Vlada FBiH do kraja 2015. godine pronaći adekvatan prostor za njihove kabinete.