BiH
0

Gazprom bolnici u Bihaću donirao opremu za novorođenčad

SRNA
Maloprodajna mreža kompanije Gazprom za BiH donirala je danas medicinsku opremu za njegu novorođenčadi Kantonalnoj bolnici Dr Irfan Ljubijankić u Bihaću u okviru akcije Fonda B92 "Bitka za bebe".

Kantonalna bolnica dobila je transkutani bilirubinometar i pacijent monitor, a u donaciju su uključeni aspirator i dvije špric-pumpe, saopšteno je iz Gazproma BiH.

Direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić rekao je da su nakon katastrofalnog požara, koji je ljetos zadesio bolnicu, urgentne potrebe porodilišta postale još urgentnije i zahvalio na donaciji.

Nakon Bihaća, medicinska oprema za njegu novorođenčadi će biti uručena i Opštoj bolnici u Prijedoru, a u zajedničkoj akciji Fonda B92 i Gazproma maloprodajne mreže za BiH prikupljeno je oko 60.000 KM.

Direktor maloprodajne mreže Gazproma za BiH Branko Radujko rekao je da je ova kompanija odlučna da pomogne tamo gdje je pomoć neophodna i da je ulaganje u novi i zdravi život doprinos kreiranju zdravog okruženja za buduće naraštaje.

"Svjedoci smo rasta povjerenja potrošača u naš brend za nešto više od pola godine nakon otvaranja prve benzinske stanice. Stoga nam je veoma važno da nas građani prepoznaju ne samo po kvalitetu goriva i usluge, već i kao kompaniju koja je društveno odgovorna prema zajednici u kojoj posluje", rekao je Radujko.

Predsjednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da današnja donacija daje snažan primjer i poruku da bebe, kad se rode, ne znaju u kojoj su državi rođene, ali znaju da im je potrebna briga, njega i ljubav.

Matić kaže da je zbog toga važno da postoje pojedinci i kompanije koji to shvataju i koji svojim djelovanjem utiru put ka srećnijoj budućnosti.

Do danas su u akciji Fonda B92 na teritoriji BiH nabavljena sredstva za ukupno 33 inkubatora.