Kandidat za gradonačelnika B. Luke
0

Gavranović: Uređeno društvo prepoznaje se po humanosti

FENA
Slobodan Gavranović (Foto: SRNA)
Slobodan Gavranović (Foto: SRNA)
Poboljšanje statusa socijalno ugroženih osoba, podrška i pomoć najsiromašnijim građanima, stalna briga za penzionere, ratne invalide i porodice poginulih boraca, kao i invalide rada, bit će trajan zadatak gradskih organa i stručnih gradskih institucija čija oblast je socijalna zaštita, kao i humanitarnih i drugih organizacija i udruženja u Banjoj Luci.

Rekao je to danas prilikom posjete Socijalno-gerijatrijskom centru u Banjoj Luci kandidat SNSD-a za gradonačelnika najvećeg grada RS Slobodan Gavranović.

On je rekao da su uvjeti u kojim boravi 87 štićenika Socijalno - gerijatrijskog centra, za koje Grad Banja Luka izdvaja 40.000 KM mjesečno, veoma dobri.

"Jedini problem je to što se Centar snabdijeva vodom preko mreže u Prijakovcima, što povećava njihove troškove. Zbog toga ćemo isključiti ovaj dotok i obezbijediti priključenje u Dragočaju. To ću uraditi već u prvoj godini mandata na funkciji gradonačelnika, kako bi i ovaj problem bio riješen", rekao je Gavranović.

Naglasio je da odgovorni moraju imati sluha da socijalne potrebe i probleme građana, jer se svako stabilno i uređeno društvo prepoznaje po humanosti.

Gavranović je rekao da je u svom programu za Banju Luku naveo kao prioritetnu socijalnu oblast, posebno podršku i pomoć penzionerima, porodicama poginulih boraca i težih ratnih vojnih invalida i to kroz subvencije troškova komunalnih usluga, pokrivanja troškova liječenja i participacije kod pružanja zdravstvenih usluga, kao i niže cijene mjesečne karte javnog prevoza i slično, saopćila je pres-služba kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banje Luke.