Znak zahvalnosti
0

Gadaffi Pionirskoj dolini poklonio afričke nojeve

Sarajevo-x.com
Libijski predsjednik Muamer Gaddafi u znak zahvalnosti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, koje mu je prošle godine na poklon poslalo konja lipicanera, donirao je osam afričkih nojeva sarajevskom zoološkom vrtu.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Haris Siljadžić prošle godine je, u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku našoj zemlji, Gaddafiju poklonio lipicanera, prvaka u maratonu na 40 metra.

Zahvaljujući donaciji prijateljske zemlje Libije, afrički nojevi su smješteni u Rekreativno-zabavnom centru "Pionirska dolina", jedinom zoološkom vrtu u Bosni i Hercegovini.

Kako saznajemo od upravnika "Pionirske doline" Esada Tajića, nojevi su jedno vrijeme bili u karantinu, a sada su dostupni svim posjetiocima zoološkog vrta.

"Ovo je prva donacija koja dolazi direktno iz jedne afričke zemlje. Nadamo se da će se nakon visokih temperatura u Libiji, prilagoditi našem podneblju", kazao je Tajić za Sarajevo-x.com.

Dodao je da je Pionirska dolina sa skoro 50 različitih životinjskih vrsta jedno od najomiljenijih sarajevskih atrakcija, gdje je samo proteklog vikenda uživalo više od sedam hiljada posjetitelja.