BiH
3

Fuele počeo sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

Anadolija
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Komesara Evropske unije za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefan Fuele doputovao je jutros u Sarajevo kako bi sa političkim predstavnicimas BiH obavio razgovore o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić - Finci.

Fuele i njegova delegacija prvo su se sastali sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem. Sastanku, kako je javio novinar agencije Anadolija, ne prisustvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, koji se trenutno nalazi u New Yorku.

Nakon susreta sa članovima Predsjedništva, Fuele će održati sastanak sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Evropski komesar doputovao je u Sarajevo, nakon što je otkazan sastanak sedam vodećih stranaka u BiH u Mostaru.

Fuele će danas u Sarajevu, osim sa članovima Predsjedništva BiH i Bevandom, održati odvojene susrete i sa liderima vodećih političkih stranaka u BiH.U delegaciji evropskog komesara nalaze se i generalni direktor Direktorata za proširenje Stefano Saninno, specijalni predstavnik EU i BiH Peter Soransen, njegov prvi zamjenik Renzo Daviddi, kao i šefica odjela za BiH unutar Direkcije Evropske komisije za proširenje Paola Pampaloni i drugi.