BiH
197

FUCZ uz podršku Elektroprivrede BiH spremna za reagiranje na prirodne ili druge nesreće

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) od danas će putem vodova Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH) biti u službi građana na bolji i efikasniji način. Sporazum o saradnji danas su potpisali direktor FUCZ Fahrudin Solak i direktor EP BiH Bajazit Jašarević.

Prema riječima direktora FUCZ, sporazum se odnosi na povezivanje svih centara u Federaciji BiH putem kojih će se olakšati komunikacija pripadnicima FUCZ korištenjem infrastrukture Elektroprivrede.

"Već godinu dana s kolegama iz Elektroprivrede pripremamo ovaj projekat i posao, kako bi jedna velika kompanija bila u funkciji građana, odnosno njihove zaštite i spašavanja. Raduje nas što su pristali biti dio tima koji će odgovarati na probleme prirodnih i drugih katastrofa", kazao je Solak i prisjetio se maja 2014. godine kada su pali svi vodovi i telekomi te se nije mogla uspostaviti veza s područjima i gradovima pogođenim poplavama.

"Stubovi Elektroprivrede su tada stajali i komunikacija se mogla obaviti putem njihovih mreža i vodova", dodao je Solak.

Direktor EP BiH Bajazit Jašarević također je istakao spremnost na saradnju i činjenicu da će građani biti zadovoljni uslugom.