BiH
0

Fratri i djed Denisa Mrnjavca posjetili Mirsada Kebu

FENA
Gvardijan Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici fra Nikica Vujica i kustos samostanskog muzeja fra Janko Ljubas posjetili su potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Mirsada Kebu koji se nalazi na rehabilitaciji u Fojnici.

Zaželjevši mu dobro zdravlje gosti su izrazili zadovoljstvo uspješnim oporavkom i kazali da je potpredsjednikov čitav dosadašnji politički angažman zasnovan na premisama uspostve povjerenja, neprestanog dijaloga, te razbijanja određenih predrasuda koje evidentno postoje u BiH.

„To je jedan od mogućih modela kako u narednom periodu političari iz BiH moraju djelovati“, kazao je gvardijan franjevačkog samostana.

Kebo je naglasio neophodnost interreligijskog dijaloga u BiH, dodavši da i vjerski službenici snose dio odgovornosti za stanje u državi i da bi morali još intenzivnije djelovati na procese pomirenja, vraćanja povjerenja, dijaloga i suživota.

„Stoga je naš zajednički rad na rješavanju ovih pitanja nasušna potreba BiH. To je način da osiguramo opstanak i budućnost evropske BiH“, kazao je potpredsjednik FBiH .

Mirsada Kebu je posjetio i Ivo Mrnjavac, djed pokojnog Denisa koji je dragom prijatelju zaželio uspješan oporavak i još jednom se zahvalio potpredsjedniku na podršci njegovoj porodici u teškom vremenu nakon Denisovog ubistva, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.