BiH
0

Fra Anđelović: Neki mediji u Hrvatskoj servirali laž o Thompsonovom koncertu

FENA
Bivši provincijal Bosne Srebrene fra Petar Anđelović upozorava kako su neki mediji u Hrvatskoj odgovorni za krivo obavješćivanje javnosti o neodržavanju Thompsonova koncerta u Sarajevu te da žrtva takvih medijskih napisa nije ispao Thompson, nego bosanski franjevci.

U saopćenju, danas dostavljenom Hini, fra Petar ističe kako se franjevce ne može svrstati među one koji su tražili zabranu održavanja koncerta, jer tko to čini, kako napominje, sin je laži.

"Nakana nam je bila tek izreći svoje neslaganje s plakatom i načinom najave koncerta", kaže fra Petar.

Kako pojašnjava, iz same najave koncerta bilo je vidljivo da na prvom mjestu ne stoji umjetnički doživljaj lijepe glazbe, što nam je svima, posebno nama u Sarajevu, potrebno, nego da se koncert drži iz nekih drugih pobuda.

"Povod za takvu sumnju bio je plakat kojim je koncert najavljen. Na plakatu je svetogrdna kompozicija križa i krunice s mačem i puškom-thompson. To je djelovalo zbunjujuće i smatrali smo nužnim oglasiti se u javnosti", kaže fra Petar.

Podsjeća i da koncert nije zabranjen, nego ga je organizator odgodio za jesen.

"Nažalost neki mediji u Hrvatskoj nisu bili spremni prihvatiti tu istinu nego su hrvatskoj javnosti servirali laž kako je koncert zabranjen i da su u tom glavnu ulogu odigrali bosanski franjevci. Što je tim medijima bila namjera, ne znamo, ali znamo i osjećamo da nam je nanesena nepravda, bosanski franjevci su, naime, ponovno svrstani među one koji ne dopuštaju da se pomogne hrvatskom narodu", stoji, u saopćenju fra Petra.