BiH
0

Forumaši: Skup u Sarajevu protekao dostojanstveno

FENA
Treći po redu protesti koje su organizirali građani Sarajeva većinom okupljeni na internetskom forumu portala Sarajevo-x.com protekli su u najboljem redu.

Oko 2000 građana ovim je okupljanjem željelo pokazati vlastima da nisu "rulja" , "nasilnici", niti "anarhisti" kako ih je okarakterisala Vlada KS i da je moguće izaći na ulicu i mirno izraziti nezadovoljstvo.

  • Želimo zahvaliti svima koji su se odazvali pozivu, medijima koji su u većini slučajeva korektno informisali građane o današnjem skupu te policiji koja je izuzetno profesionalno obavila posao i pokazala da je saradnja između policije i građana moguća, stoji u saopćenju forumaša Sarajevo-x. Posebno su zahvalili Sarajevo-x portalu na objektivnosti, korektnosti i ustupljenom prostoru na forumu.

Ističu kako je razočaravajuća činjenica da se premijer KS Samir Silajdžić nije obratio skupu iako je to obećao učiniti ukoliko protesti budu mirni.

  • Želimo još da naglasimo da iza protesta ne stoji nikakva organizacija niti politička stranka već samo "duh Waltera", građani Sarajeva koji više ne žele da nijemo trpe i koji žele život dostojan čovjeka, ističu forumaši.