BiH
0

Forumaši: Pokažimo sutra da nismo rulja

Sarajevo-x.com
U povodu saopćenja za javnost Vlade KS koje je objavljeno u dnevnim novinama, forumaši portala Sarajevo-x.com oglasili su se svojim saopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Istim saopćenjem forumaši pozivaju građane Sarajeva na sutrašnje mirne proteste koji će se održati u 13 sati ispred sarajevske Katedrale.

"Drage Sarajke i Sarajlije,

U plaćenom ogasu Vlade Kantona Sarajevo, koje možete pročitati u današnjem Oslobođenju, građani koji su izlazili na dosadašnje proteste se nazivaju ruljom, nasilnicima i agentima vanjskih neprijatelja koji diriguju okupljanjima građana.

Objavljivanje ovog sramotnog saopštenja je plaćeno iz budžeta koji su popunili poreski obveznici. Vlada Kantona Sarajevo, ne samo da nas pljuje, već nas pljuje za naše novce.

Dosadašnja okupljanja, kao i ono koje će se dogoditi u subotu, 16. februara u 13h ispred Katedrale, proizvod su spontanog internetskog dogovora više desetina građana ovog grada. Nakon sramotnih istupa gradonačelnice Semihe Borovac, koja nam prijeti tužbama zbog kritike njenog rada i premijera Nedžada Brankovića koji se otvoreno izruguje nevladinom sektoru, najavljeno je da će i preko 20 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Heregovine podržati daljnje proteste. Nismo sami!

Vlast na svim nivoima u ovoj državi ponižava svoje građane već godinama i očito je vrijeme da preuzmu odgovornost i shvate da vlast, već odavno, ne predstavlja skup naših obaveza prema njima, nego njihove dužnosti prema nama.

Vlast je u njihovim rukama, ali moć je u nama, i stoga Vas pozivamo na okupljanje sutra, 16. 02. 2008, u 13:00 ispred sarajevske Katedrale, i da mirnom, ali ne i tihom šetnjom, opet pokažemo da nismo divljaci, rulja ili gomila maloljetnih povodljivih delikvenata, već građani, koji su digli glas protiv onih koji ovaj Grad brukaju.

Za Sarajevo kakvo zaslužujemo!

Forumaši", stoji u saopćenju članova foruma internet portala Sarajevo-x.com.