BiH
0

Forum mladih BPS-a: Kusturica pljačka BiH putem Dodikovih kompleksa

FENA
Forum mladih Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS-Sefer Halilović) smatra da su milioni konvertibilnih maraka, narodnih para, koje Milorad Dodik daje Emiru Kusturici i njegovim "bećkovićevskim" projektima ništa drugo nego organizovana pljačka građana manjeg bh. entiteta sa jedne, te liječenje Dodikovih kompleksa sa druge strane, što je "skupa igračka bez ozbiljne šanse za uspjeh".

Svjestan da gubi izbore i da je sakrivanje kriminala pod vlašću SNSD-a, korištenjem fašističke i nekulturne retorike, propao projekt, Dodik pribjegava metodi "hljeba i igara" dovođenjem u Banju Luku starlete s kojom mu je zajednički imenitelj - silazna putanja i ubrzani odlazak sa scene, ističu iz Foruma mladih BPS-a.

Također, navode da se u Višegradu još traže kosti mrtvih Višegrađana koje su Dodikovi politički preci poubijali, Bošnjaci zastrašuju, tjeraju i onemogućava im se povratak i opstanak u svojim kućama, javno veličaju presuđeni ratni zločinci, a u isto vrijeme Dodik gradi i "kulturni spomenik" koji već ime dimenzije otimanja narodnog novca koji završava u džepovima političkog potrčka velikosrpske politike Emira Kusturice.