Naša stranka - Naši mladi
0

Formiranje Foruma mladih KS - Naših mladih

Sarajevo-x.com
U utorak, 22.12.2009. u 18 sati, velika dvorana Općine Centar Sarajevo otvorit će vrata mladim ljudima željnim kvalitetnijeg života, društvenih promjena i individualnog angažmana u kreiranju društvene svijesti i kretanja, te konkretnih koraka u postizanju općeg dobra.

Kantonalni Odbor Naše Stranke Sarajevo poziva mlade Kantona Sarajevo da dođu na osnivanje Foruma mladih KS - Naših Mladih, na kojem će se birati kandidati za slijedeće funkcije: Predsjednika/cu i Podpredsjednika/cu Foruma mladih Naše Stranke KS, kao i Podpredsjednika/cu mladih za dijasporu KS. Prema Statutu Naše Stranke, svaki član stranke ima pravo na samokandidaturu. Članovi Naših Mladih ne moraju biti i članovi Stranke.

Naša stranka izuzetno se ponosi činjenicom da ima najmlađeg predsjednika stranke u novijoj istoriji Bosne i Hercegovine, kao i time da su u većini tijela stranke u velikom broju prisutni mladi ljudi. „Želja nam je okupiti mlade ljude, udružiti njihove potencijale, i tu energiju usmjeriti u kreiranje nove, napredne, mlade politike koja bi našu državu izvela iz sivila svakodnevnice i nacionalističkih zamki.“, izjavio je povodom ovog skupa Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke. On je posebno istakao kako su mladi ljudi bili i favoriti Naše Stranke na proteklim lokalnim izborima, i postigli vrlo zavidne rezultate, kako na izborima tako i djelujući na svojim izbornim funkcijama.

Skupu će se pored predsjednika Bojana Bajića, obratiti i podpredsjednici Naše Stranke Danis Tanović i Boris Divković. Moderator skupa je Barbara Peleš – Stroil, mlada podpredsjednica OV Općine Novo Sarajevo.