Goražde
0

Fondacija 'Sanela Diana Jenkins' donirala računare osnovcima

Sarajevo-x.com
Sanela Diana Jenkins
Sanela Diana Jenkins
Predstavnici Fondacije "Sanela Diana Jenkins" jučer su osnovnim školama u Bosansko-podrinjskom kantonu uručili računare i računarsku opremu vrijednu više od 70.000 KM.

Tako je šest škola dobilo 57 najsavremenijih računara, na radost oko 2.700 mališana iz ovog kraja. Predstavnici Fondacije predali su računare OŠ "Husein ef. Đozo", jednoj od najbrojnijih škola u Goraždu.

"Želja Sanele Jankins je da djeca na ovom području imaju lakšu, moderniju i bolju edukaciju. Nadamo se da će im ovo računari pomoći u njihovom daljem školovanju", izjavio je ovom prilikom Admir Pašić, direktor Fondacije.

Fondaciju "Sanela Diana Jenkins" Goraždani poznaju po brojnim humanitarnim projektima koje je do sada realizovala na području Općine Goražde, a jučerašnja je obuhvatila i škole u Ustikolini i Prači.

Muhamed Ramović, načelnik općine Goražde, kazao je ovom prilikom kako Goražde duguje veliku zahvalnost prvenstveno Saneli Diani Jenkins, a potom i svim uposlenima u Fondaciji, jer je riječ o najsavremenijoj opremi koja će za preko 2.700 mališana olakšati učenje i rad.

"Podsjećamo da je Fondacija 'Sanela Diana Jenkins' značajno pomogla Udruženju za pomoć osobama za posebnim potrebama koje su dobile svoj prostor, donirala je vrijedne aparate Kantonalnoj bolnici, dala veliki doprinos za povratak izbjeglica, pomogla radu SOS sela u Goraždu, te, evo, donirala računarsku opremu za osnovce. Veliko hvala od svih građana Goražda", izjavio je Ramović.

Osim Sanele, osnivači Fondacije su i njeni roditelji Smajo i Rašida Ćatić, koji zajedno učestvuju u svim projektima i humanitarnim radom žele sačuvati uspomenu na Sanelinog brata Irnisa, koji je poginuo u 21. godini braneći BiH.