Klinika za dječiju hirurgiju
0

Fondacija "Sanela Diana Jenkins" donirala dva aparata

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Fondacija "Sanela Diana Jenkins" danas je uručila vrijednu donaciju Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Riječ je o dva aparata uretroresektoskopu i pedijatrijskom citoskopu zahvaljujući kojima će rad ljekarima biti umnogome olakšan.

"Misija Fondacije "Sanela Diana Jenkins" je unaprijediti i poboljšati rad svih zdravstvenih ustanova u BiH. Veliki akcenat stavljamo na najmlađu populaciju u BiH i upravo zbog toga smo se odlučili da danas realizujemo projekat donacije Dječijoj hirurgiji KCUS. Donirali smo dva aparata s ciljem poboljšanja kvaliteta liječenja djece u toj bolnici, kazao je za Sarajevo-x.com Admir Pašić, direktor Fondacije "Sanela Diana Jenkins".

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Kako su istakli čelni ljudi Dječije hirurgije, ova donacija bila je jedna od najvećih pojedinačnih.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
"To su dva aparata koji služe za otkrivanje i liječenje anomalija kod beba i djece. Do sada te aparate nismo imali i morali smo to riješavati otvorenom metodom, odnosno operacijom, no sada ćemo moći to činiti aparatima, što je, naravno, mnogo bezbolniji način", kazao je za Sarajevo-x.com Adnan Hadžimuratović, šef klinike, napominjući kako Fondacija "Sanela Diana Jenkins" mnogo pomaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i uveliko doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga u našoj zemlji.

Donirani aparati će biti u funkciji od ponedjeljka.