BiH
52

Fond za zaštitu okoliša FBiH i Novi Grad Sarajevo finansiraju infrastrukturne projekte

Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je danas u Zenici ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju dva projekta komunalne infrastrukture.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, koji zajedno sa Općinom Novi Grad Sarajevo finansira pomenute projekte.

Riječ je izgradnji rezervoara za vodu u Briješću, za koji je Fond obezbijedio 150.000 KM, a za čiju je kompletnu izgradnju potrebno oko 800.000 KM. Za finansiranje nastavka izgradnje separatne kanalizacione mreže u Novopazarskoj ulici, u Švrakinom Selu, te dijelovima ulica Aleja Bosne Srebrene i Hajrudina Šabanije, u Dobrinji A, Fond je izdvojio 90.000 KM.

"Za izgradnju rezervoara za vodu u Briješću, Općina je osigurala projektnu dokumentaciju, te pribavila odobrenja za građenje, a obavljeni su i razgovori sa predstavnicima Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i KJKP Vodovod i kanalizacija, kako bi se definisao mikrolokalitet pumpne stanice i trasa dovodnog i potisnog cjevovoda“, kazao je Efendić.

Općina Novi Grad Sarajevo je potpisala ugovor sa firmom „TB Inžinjering“ d.o.o. koja će vršiti izgradnju kanalizacione mreže u pomenutim novogradskim ulicama