BiH
0

FOM SDP: Željko Komšić ne nameće komunističku ikonografiju

Sarajevo-x.com
Forum mladih SDP Centar Sarajevo, povodom napada na bosanskohercegovačkog člana Predsjedništva Željku Komšića, poručuje da postavljanje Titove slike u njegov kabinet ne predstavlja nametanje komunističke ikonografije ili politički kapric, nego poruku da će zastupati i držati do interesa svih građana BiH, te afirmirati državu Bosnu i Hercegovinu, zasnovanu na principima ZAVNOBIH-a.

Saopštenje FOM-a prenosimo u cijelosti:

Stajući uz rame sa najvećim "graditeljima" Bosne i Hercegovine, HDZ, SNSD, SBIH i drugih, Dnevni avaz i njegov novinar Fadil Mandal su na samom početku mandata počeli pljuvati po članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću.

Dnevni avaz nije napao Željku Komšića zbog pronevjere državnog novca, kupovine skupocjenih službenih automobila, privatnih porodičnih putovanja na olimpijske igre i slične svjetske događaje o državnom trošku, nego zbog postavljanja slike jednog od najvećih političara 20. stoljeća, Josipa Broza Tita, u svoj kabinet.

Slike ličnosti koju, i 16 godina nakon silaska sa vlasti "mračno-komunističke oligarhije", velika većina građana BiH poštuje i cijeni. Posebno nas žalosti činjenica da novinar Avaza u svom svepatriotskom stavu, pokojnog Josipa Broza Tita, koji se zalagao za multietničku Republiku BiH i rahmetli Aliju Izetbegovića, koji je i u najgorim trenutcima za opstanak naše domovine, radio na očuvanju iste, poredi sa Slobodanom Miloševićem koji je sve učinio da razori našu državu i njenu multietičnost, "čovjeka" kojeg u svijetu odmilja zovu "balkanski kasapin".

Fadilu Mandalu, Avazu i njihovim istomišljenicima poručujemo da kačenje Titove slike u kabinet Željke Komšića ne predstavlja nametanje komunističke ikonografije ili politički kapric, nego poruku bosanskohercegovačkog člana Predsjedništva Željke Komšića, da će zastupati i držati do interesa svih građana Bosne i Hercegovine, te afirmirati državu Bosnu i Hercegovinu, zasnovanu na principima ZAVNOBIH-a, da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i hrvatska i muslimanska, principima za koje je uveliko zaslužan i Josip Broz Tito.