BiH
0

Foča: Za projekte izdvojeno oko tri miliona KM

SRNA
Foča
Foča
Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović rekao je danas da je ta opština do sada izdvojila oko tri miliona maraka za projekte, kao što su izgradnja studentskog doma i adaptacija upravne zgrade preduzeća "Maglić", za potrebe Bogoslovskog fakulteta i pokrivanje hrama Svetog Save u izgradnji.

Krsmanović je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića da, kako je naveo, zvanično posjete Foču i da zajedno obiđu izgrađene, ali i neizgrađene, a obećane objekte u gradu na obalama Drine i Ćehotine.

Povodom jučerašnje posjete Foči Milorada Dodika, Krsmanović je na današnjoj konferenciji za novinare odbacio, kako je istakao, sve optužbe na njegov račun.

Predsjednik Dodik ocijenio je jučer da ne postoji kvalitetna institucionalna saradnja lokalnih vlasti u Foči sa vlastima na nivou RS, što može biti ozbiljan problem za realizaciju strateških projekata, prvenstveno u sferi energetike, šumarstva, zdravstva i obrazovanja.

 Dodik je naglasio da se ne može više tolerisati podaničko ponašanje načelnika opštine Zdravka Krsmanovića i određenih lokalnih struktura prema međunarodnoj zajednici, jer to, kao što je već vidljivo, ne vodi opštem interesu ni RS, ni Foče, ni građana.