BiH
0

FMUP: Strože kontrole povodom otvaranja Starog mosta

NINA
Federalno ministarstvo unutarnjih poslova (FMUP) radi uspješnog provođenja akcije osiguranja ceremonije otvaranja Starog mosta i stare jezgre grada u Mostaru, što će se održati 23. jula, oglasili su se s saopštenjem za javnost.

Na temelju rješenja Federalnog ministarstva prometa i veza, ističe se u saopštenju, u razdoblju od četvrtka, 22. jula od 10 sati pa do 24. jula do 24 sata zabranjuje se prevoz opasnih tvari na prostoru Hercegovačko-neretvanskog i Sarajevskog kantona te se uvodi pojačan nadzor i kontrola nad prevozom opasnih tvari na prostoru drugih kantona u FBiH.

Također, u vremenskom razdoblju od 12 sati 23. jula do 12 sati 24. jula zabranit će se kretanje teretnih motornih vozila nosivosti preko 5 tona na dijelu magistralne ceste M-17 od graničnog prijelaza Doljani do Sarajeva.

Iz FMUP-a mole sve građane Federacije i BiH za strpljenje i razumijevanje tokom pojačanih policijskih aktivnosti idućih dana te pozivaju sve koji raspolažu bilo kakvim saznanjima o eventualnom narušavanju sigurnosne situacije da prijave najbližoj policijskoj stanici ili na brojeve telefona: 036 320 851 i 036 320 852.