"Pazi kakav trag ostavljaš"
0

FOTO / FMUP: Predavanje studentima u Mostaru, kviz za srednjoškolce u Livnu

Klix.ba
U okviru dvomjesečne kampanje pod nazivom "Pazi kakav trag ostavljaš", koju provodi Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa kantonalnim ministarstvima, jučer su održana dva promotivna skupa, u Mostaru i Livnu.

U Mostaru su prof. dr. Osman Lindov i prof. dr. Safet Kapo održali predavanje na temu "Mladi u saobraćaju". Brojnim studentima okupljenim u sali Fakulteta strojarstva i računarstva obratio se i Kemal Ademović, predsjednik Ekspertnog tima koji provodi kampanju "Pazi kakav trag ostavljaš".

U Livnu je održan kviz pod nazivom "Pazi kakav trag ostavljaš", u okviru kojeg su se nadmetali učenici završnih razreda Srednje strukovne škole "Silvije Strahimir Kranjčević". Oni su tom prilikom demonstrirali zavidno znanje iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Livanjskim učenicima kratko predavanje je održao Džon Ćurčić, inspektor za prometnu policiju Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10. On je ukazao na neke od glavnih uzročnika saobraćajnih nesreća, posebno se osvrnuvši na problem droge, alkohola, neprimjerene brzine i upotrebe mobitela tokom vožnje, čemu su posebno izloženi mladi kao učesnici u saobraćaju. Ta četiri uzročnika, droga, alkohol, neprimjerena brzina i upotreba mobitela, su i glavne teme kampanje koju trenutno provodi FMUP.

Kampanju sa FMUP-om realizira agencija Boram.