BiH
0

FMERI: U postupku odabira strateških partnera za elektroenergetske objekte nije prekršen zakon

FENA
Posebna komisija sačinila je informaciju u kojoj je nakon pregleda kompletne i relevantne dokumentacije konstatirala da u toku dosadašnjeg procesa vođenja postupka odabira strateških partnera za pripremu izgradnje, izgradnju i korištenje elektroenergetskih objekata u Federaciji BiH, nije bilo kršenja propisa ni zakona Federacije BiH.

To je danas saopćilo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije (FMERI) povodom svih dešavanja i aktivnosti vezanih za proces reformi razvoja energetskog sektora BiH, a radi otklanjanja bilo kakvih sumnji i dilema kada je ovaj projekt u pitanju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije u saopćenju podsjeća da je Vlada Federacije BiH 23. januara naložila imenovanje komisije sačinjene od stručno pravnih eksperata Federalnog ministarstva pravde, Ureda Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost s propisima Evropske unije i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, sa zadatkom da sačine kompletnu informaciju o vođenju postupka o odabiru strateških partnera u skladu sa zakonima Federacije BiH.

Izvještaj komisije s kompletnom pripadajućom dokumentacijom dostavljen je i Uredu visokog predstavnika.