BiH
0

Fišo: Kantonu Sarajevo treba jedna jaka boračka organizacija

FENA
Muharem Fišo (Foto: Klix.ba)
Muharem Fišo (Foto: Klix.ba)
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, povodom obilježavanja 74. godišnjice ustanka naroda BiH u Drugom svjetskom ratu na Ivan Sedlu, položio je jučer cvijeće na spomen obilježje partizanima - Titovim borcima, koji su na ovim prostorima vodili veliku borbu za slobodu puna 32 dana.

-Na ovoj način još jednom želimo ukazati na značaj njegovanja antifašističkih tekovina, ali i poručiti da fašizam, nažalost, još nije pobijeđen - istakao je ministar Fišo.

Posebnu pažnju posvetio je boračkim udruženjima, tvrdeći kako samo u Kantonu Sarajevo ima 157 raznih udruženja za čiji rad se izdvajaju značajna budžetska sredstva u iznosu od oko dva miliona KM.

-Udruženja se formiraju zbog interesa politike, lokalnih moćnika, služe za lične svrhe, a ima primjera gdje se formiraju i za potrebe vlasitite firme. S druge strane, imamo primjera da građani i borci rove po kontejnerima da prežive - naglasio je Fišo.

Najavio je da će učiniti sve da se u Kantonu Sarajevo formira jedna jaka boračka organizacija, slična onoj kakva je bila organizovana poslije Drugog svjetskog rata.

I okupljeni građani Hadžića podržali su ministrovu inicijativu i smatraju kako je i u njihovoj općini veliki broj boračkih organizacija čijim radom nisu zadovoljni, saopćeno je iz Press službe KS.