BiH
76

Finasijska policija "češlja" KJKP Park

Piše: E. F.
Finansijska policija se od početka ove sedmice nalazi u KJKP Park, gdje intenzivno po nalogu Kantonalnog tužilaštva provjerava poslovanje ovoga preduzeća.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje u ovoj instituciji, službenici Finansijske policije su u KJKP ušli u ponedjeljak, a posao će najvjerovatnije završiti naredne sedmice.

"Provjerava se prijava protiv direktora ovoga preduzeća i ekipe okupljene oko njega", kazao nam je naš izvor dodajući da je vjerovatno riječ o sumnjivim transakcijama ovog preduzeća.

NAP piše da su predmet istrage sumnjive transakcije javnog novca prema stranci BPS Sefera Halilovića, a pod sumnjom da su nelegalno poslovali nalaze se direktor Parka Safet Baltić i upravnik sarajevske Pionirske doline Esad Tajić.

Tužilaštvo sumnja da su javni novac nezakonito trošili za potrebe stranke BPS, među kojima je i finansiranje izrade knjige "Atentat“ Semira Halilovića, sina Sefera Halilovića, i to u iznosu od 50.000 KM. Tužilaštvo istražuje i nezakonito zapošljavanje u ovoj državnoj kompaniji, piše NAP.