BiH
0

Finansijska podrška Općine Centar Old Timer klubu Sarajevo

Klix.ba
U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u ponedjeljak 24. augusta 2015. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora o realizaciji granta neprofitnim organizacijama kojim Općina iz budžeta za 2015. izdvaja 1.500 KM Udruženju ljubitelja starih automobila – Old Timer klub Sarajevo za sufinansiranje organizacije "13. međunarodne oldtimer manifestacije - Osmijeh za Sarajevo 2015".

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime udruženja predsjednik Nedim Husić koji je ovom prilikom kazao da Općina Centar već dugi niz godina pomaže ovu manifestaciju čija se glavna ceremonija održava na Pozorišnom trgu – Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta.

"Ove godine smo u okviru ove manifestacije organizovali dešavanja na području sve četiri gradske općine te u Vogošći, a ispred Narodnog pozorišta već tradicionalno je glavna manifestacija gdje su posjetioci birali najljepši i najstariji automobil, najbolje restauriran automobil... Na dobro posjećenoj manifestaciji od izložena 67 oldtimera iz BiH, zemlje regije i Evrope najstarije vozilo je bilo Ford iz 1932. godine iz Mađarske. Ove godine smo najmlađim posjetiocima dijelili edukativne slikovnice o sigurnosti u saobraćaju", kazao je Husić.

Ovogodišnja 13. po redu međunarodna oldtimer manifestacija je održana u okviru Dana Općine Centar koji se svake godine obilježavaju od 2. do 9. maja.

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.