BiH
0

Filmski festival mijenja režim saobraćaja

FENA
Zbog izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora u ulici Topal Osman-paše, na raskrsnici s ulicom Vilsonovo šetalište, 6. i 7. augusta od 8 do 16 sati bit će privremeno izmijenjen režim saobraćaja.

U ovim terminima bit će obustavljen saobraćaj za vozila u dvije saobraćajne trake u kojima se izvode radovi. Druge dvije trake ostaju slobodne za odvijanje saobraćaja u dva smjera. Na dijelu trotoara na kojem se izvode radovi bit će obustavljeno kretanje pješaka uz obavezu preusmjeravanja sigurnim dijelom zaštitnog pojasa kolovoza.

Od 8. augusta od 11 sati do 9. augusta do 16 sati doći će do privremene izmjene režima saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne, 50 m iza raskrsnice s ulicom Ložionička smjer Baščaršija - Ilidža, zbog izgradnje glavnog kanalizacionog kolektora.

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od zabrane saobraćaja za motorna vozila u lijevoj i srednjoj saobraćajnoj traci na kojima se izvode radovi, dok desna saobraćajna traka ostaje slobodna za saobraćaj.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja smjer Baščaršija - Ilidža su Zmaja od Bosne - Ložionička - Envera Šehovića - Malta - Zmaja od Bosne; Zmaja od Bosne - Topal Osman-paše - Alija lipa - Džamijska - Azize Šaćirbegović - Zmaja od Bosne.

Ministarstvo saobraćaja KS-a odobrilo je povremene potpune obustave saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva (ispred Narodnog pozorišta) od 12. do 20. augusta od 18 do 23.30 sata, za vrijeme trajanja Sarajevo film festivala.

Izmjene režima saobraćaja sastoji se od povremenih obustava saobraćaja u trajanju od po 15 minuta radi realizacije programa 15. Sarajevo film festivala - "Red Carpet" ispred Narodnog pozorišta.

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na potpunu obustavu saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva od raskrsnice s ulicom Gimnazijska do raskrsnice s ulicom Kulovića i u ulici Ćemaluša od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sasrajeva (osim vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila, vozila organizatora i vozila iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja). Alternativni pravac za odvijanje saobraćaja usmjerava se u ulici Obala Kulina bana i u ulicu Maršala Tita.

"Od 12. do 20. augusta od 18 do 23.30 sati dislocira se taksi stajalište Narodno pozorište na lokalitet taksi štanda u ulici Zelenih beretki i u ulici Radićeva. GRAS-u je naloženo da linije javnog prijevoza putnika prilagode s definiranom izmjenom režima saobraćaja", saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.