BiH
0

Film "Ghost" ima najbolju ljubavnu scenu

Klix.ba
Ljubavna scena u kojoj se nalaze samo <b>Patrick Swayze</b>, <b>Demi Moore</b> i lončarski točak je izglasana kao najbolja filmska ljubavnca scena u filmskoj anketi u Velikoj Britaniji. Scena je iz filma <i>Ghost</i> iz 1991. godine, u kojem je također glumila i <b>Whoopi Goldberg</b>, i dobila je 22% od 3010 glasova ankete koja je sprovedena u kinima širom Velike Britanije. <i>Ghost</i> je pobijedio klasične scene kao što je npr. rastanak na aerodromu iz <i>Casablance</i> (1942.g.).

Scena iz filma Love Story kad Ali McGraw umire u rukama Ryana ONeala je bila na drugom mjestu. Na trećem i četvrtom mjestu su se našle scene iz romantičnih filmova 90-tih: Four Weddings and a Funeral i Pretty Woman. Rastanak na aerodromu između Ingrid Bergman i Humphreya Bogarta je na petom mjestu.

Na šestom mjestu je scena iz Brief Encountera, na sedmom mjestu je Gone With The Wind, na sedmom From Here To Eternity, a Bridget Jones Diary je na devetom (pretpostavljamo da se tu radi o sceni kad Bridget u gaćama izleti na snijeg i traži onog drugog tipa kako bi ostvarila pravu ljubav). Na desetom mjestu se nalazi scena iz Titanica u kojoj Leonardo DiCaprio i Kate Winslet stoje na pramcu broda.