Nadljudski napori za naše sportiste
0

Ferguson prodaje najvrednije stvari za finansiranje SDI Bosna

Piše: J. Hadžiahmetović
Vic Ferguson, 48-godišnji Britanac o kojem smo pisali protekle sedmice, još uvijek sakuplja novac kako bi omogućio članovima Sportskog društva invalida Bosna iz Sarajeva odlazak na pripreme za Paraolimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Londonu.

Vic Feruguson je heroj. Ono što on čini za ljude u Bosni i Hercegovini i sportiste ove zemlje je nadljudsko, neopisivo i vrlo rijetko. Jučer je ovaj 48-godišnji Britanac stavio na prodaju najvredniju materijalnu stvar koju je imao, fosil riba star 50 miliona godina.

"Fosil se sastoji od sedimentnih slojeva iz najdubljeg dijela Fosilnog jezera, drevnog eocenskog jezera koje je postojalo jugozapadno od Wyominga (SAD) 45 do 50 miliona godina. Sada se fosili životinjskog svijeta iz tog jezera nalaze na 7.300 metara iznad nivoa mora", kaže Vic.

Ovo je jedinstvena fosilna iskopina u svijetu na kojoj se nalaze 22 fosila riba.

"Ovo je jedinstveno u svijetu arheoloških iskopina, što prodajem za neku razumnu cijenu. Vjerujem da ovo mogu prodati za najmanje 12 hiljada eura i taj novac usmjeriti u finansiranje priprema mojih prijatelja iz Sportskog društva invalida Bosna", kaže Vic.

Spreman je prihvatiti sve ozbiljne ponude za ovaj nevjerovatni fosilni komad.

"Ko god kupi, bit će to odlična investicija", dodaje ovaj bivši vojnik mirovnih snaga u BiH.

Ukoliko ste zainteresirani za kupovinu, Vica možete kontaktirati na telefon + 44 1943 817161 ili na e-mail [email protected].