BiH
37

Feraget: Nisam se dobro izrazio u vezi Zvizdića, Džananović je uzeo u obzir prijedloge iz SDA

Klix.ba
Ifet Feraget (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ifet Feraget (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon objavljene informacije i izjave advokata Eseda Džananovića koji je prije nekoliko dana uhapšen u Akciji "Bosna" Ifeta Ferageta, a o pokušaju zapošljavanja u Elektroprivredu Bosne i Hercegovine, advokat Feraget demantirao je svoju prethodnu izjavu kazavši da se nije dobro izrazio u vezi predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Prema njegovim riječima, Denis Zvizdić ni na koji način nije bio uključen u konkretni slučaj zapošljavanja Ismeta Keserovića.

"Njega sam spomenuo imajući u vidu komunikaciju između mog klijenta Eseda Džananovića i Denisa Zvizdića kao članova izvršnog odbora Stranke Demokratske Akcije (SDA). Dakle, Džananović je postupao po procedurama i aktima Elektroprivrede BiH, pri čemu je uzimao u obzir i sugestije i prijedloge iz svoje stranke", navodi advokat Feraget u demantiju na svoju jučerašnju izjavu.

Podsjećamo, prema prethodnim navodima na molbu kolega iz SDA Džananović je trebao zaposliti Keserovića u Elektroprivredu BiH, a jedan od njih je i generalni sekretar SDA Amir Zukić, koji prema navodima advokata Ferageta, nije želio komentirati cijeli slučaj.

Inače, Džananović je izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH i član Glavnog odbora SDA. Jučer je Općinski sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih osoba koje su uhapšene u okviru akcije Federalne uprave policije (FUP) kodnog naziva "Bosna".

U Akciji su 26. augusta osim Džananovića, uhapšeni i Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.