BiH
88

Fejzić: Spustili smo loptu, SDA će podržati Durakovića u Srebrenici

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sastanku Općinskog odbora Stranke demokratske akcije u Srebrenici odlučeno je da će podrška za kandidata načelnika Općine otići Ćamilu Durakoviću.

U razgovoru za Klix.ba, predjednik SDA u Srebrenici Hamdija Fejzić ilustrovao je kako je Odbor "spustio loptu" kako bi se došlo do rješenja i kako bi se konačno dala saglasnost Ćamilu Durakoviću kao kandidatu za predstojeće izbore.

"Mismo raspravljali o temi budućeg kandidata za načelnika, tako da sam zbog svih stvari koje su se desile oko Srebrenice nju stavio iznad svega – iznad kandidature ili bilo koje funkcije. Išao sam na to da u ime žrtava koje su dale svoje živote za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu ja ne mogu biti remetilački faktor koji će svojom kandidaturom ili kandidaturom nekog iz SDA ugroziti evenutalnu pobjedu načelnika Bošnjaka", rekao je Fejzić za Klix.ba.

Fejzić se dotakao i odnosa sa Ćamilom Durakovićem koji je tokom 2015. godine bio označen nepovjerenjem i navodnim političkim neslaganjem.

"Što se mene tiče, odnosi sa Durakovićem nikada nisu bili narušeni. To je on pokušao da napravi jer ako uzmete moje izjave vidjet ćete koliko sam ga prozivao, a koliko je on mene. Ja ću raditi u interesu da Duraković pobijedi, da pobijedi Bošnjak, da dobijemo što više odbornika i to mi je životni cilj", objasnio je Fejzić.