BiH
17

Fejzić: Referendum ne bi trebao narušiti odnose među Bošnjacima i Srbima u Srebrenici

Piše: A. K.
Hamdija Fejzić (Foto: Klix.ba)
Hamdija Fejzić (Foto: Klix.ba)
Imajući u vidu današnji dan, mislim da rezultati referenduma neće toliko narušiti odnose među Bošnjacima i Srbima koji žive u Srebrenici, jedino ako to ne bude spušteno iz vrha neke politike, izjavio je za Klix.ba potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Fejzić ističe da izlaznost glasača do deset sati koja je iznosila blizu tri posto pokazuje zapravo kolika je zainteresiranost za referendum.

"Trenutno stanje je normalno i mislim da će tako i ostati. Što se tiče nas Bošnjaka, mi smo svoje rekli. Mi se ponašamo u skladu stava koji je iznesen od relevantnih institucija. Vidite i sami da je grad miran i iskreno se nadam da im neće uspjeti referendum, ako ne budu doglasavali nakon što se zatvore glasačka mjesta, kao što se zna desiti", dodao je Fejzić.

Srebrenica (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica naglasio je da Bošnjaci u ovoj općini danas sasvim normalno funkcionišu, a ova nedjelja je kao i svaka druga u godini.

"Mi referendum ne priznajemo. To je za nas nešto što je nepostojeće, a vidite da se tako i ponašamo, živimo i radimo", zaključio je Fejzić.

Inače, do 13 sati na području općine Srebrenica na 16 glasačkih mjesta skupa sa mobilnim timovima na referendum je izašlo 2.089 glasača.

Srebrenica (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

"Na glasačkim mjestima sve protiče u najboljem redu. Nemamo prijavljenih smetnji, niti bilo koje nepravilnosti. Nadamo se da će tako i ostati te da će se do 19 sati odvijati bez ikakvih problema", izjavio je za naš portal predsjednik općinske komisije za provođenje referenduma u Srebrenici Nego Jevtić te dodao da sastav glasača komisiji trenutno nije poznat.

"Pretpostavljam da izlazi samo srpska populacija jer iz medija smo imali informaciju da bošnjačka populacija ne podržava ovaj referendum i da neće izaći", zaključio je Jevtić.