BiH
0

Federalni premijer posjetio RMU "Kakanj"

FENA
RMU Kakanj
RMU Kakanj
Uprava Rudnika mrkog uglja "Kakanj" saopćila je u utorak da je u zvaničnoj posjeti ovom preduzeću u ponedjeljak boravio premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović.

S federalnim premijerom su bili još Miralem Galijašević, premijer ZDK-a, Mirsad Zaimović, zastupnik u Predstavničkom domu FBiH, i Nermin Mandra, kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline.

Ovom prilikom je Mirsad Jašarspahić, generalni direktor RMU „Kakanj“, upoznao premijera Mujezinovića i visoke goste sa započetim i realiziranim investicijama.

"Jašarspahić naglasio je nužnost investiranja u razvoj, a posebno u izgradnju sistema za pretovar i transport uglja željeznicom. Ova investicija vrijedna više od devet miliona KM će riješiti decenijski problem transporta uglja kamionima prema termoelektrani", navedeno je u saopćenju iz RMU "Kakanj".

Prema istom izvoru premijer Federacije BiH i ostali visoki zvaničnici ovom prilikom su dali punu podršku nastojanjima menadžmenta Rudnika da istraje u aktivnostima koje treba da izgrade i učvrste RMU "Kakanj" kao društveno korisno preduzeće i nezaobilazan energetski faktor budućeg elektroenergetskog koncerna.