Obećava bolji rad protiv zagađivača
8

Federalni inspektor za okoliš dobio sjedište u Zenici

Piše: E. Mehić
Sa ciljem izvršenja efikasnijeg inspekcijskog nadzora zagađivanja okoliša, Federalna uprava za inspekcijske poslove angažovala je federalnog inspektora okoliša sa sjedištem u Zenici.

Kako stoji u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove, u cilju vršenja efikasnijeg nadzora u Zeničko-dobojskom kantonu, od 3. januara u Zenici je internim premještanjem raspoređen federalni inspektor za zaštitu okoliša sa sjedištem u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u Zenici.

Kako navode, svrha ovakve odluke je, između ostalog, unapređenje ukupnog stanja po pitanju zaštite okoliša u ZDK, ali i uspostavljanje odgovornijeg odnosa potencijalnih zagađivača sa lokalnom zajednicom. Federalni inspektor će raditi i na kvalitetnijem i transparentnijem odnosu sa nevladinim organizacijama i građanskim udruženjima, a sve u cilju poboljšanja stanja okoliša na području Zeničko-dobojskog kantona.

Za sve informacije inspektor je građanima na raspolaganju na adresi Kralja Tvrtka II 17 u Zenici ili ga mogu kontaktirati na broj telefona 032/240-619.