BiH
0

Fazlagić: Akcijom 'Let's do it'' pomažemo prevenciju od poplava i klizišta

FENA
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) kao specijalni partner na projektu ''Let's Do It - milion sadnica za 1 dan'', zajedno s Udruženjem građana ''Ruke'' i volonterima proveo je završnu fazu realizacije projekta - pošumljavanje terena.

Današnjom akcijom ''Let's Do It - milion sadnica za 1 dan'' kompletiran je projekt čije su glavne faze bile čišćenje terena oko olimpijskih borilišta, edukacija po osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, te akcija pošumljavanje terena.

Uposlenici OKBiH su posadili na desetine sadnica te volonterskim radom podržali projekat.

Generalni sekretar OK BiH Said Fazlagić izjavio je Agenciji FENA da je akcija uspješno provedena, te da je na taj način OK BiH pokazao da se osim sportskih bavi društveno odgovornim aktivnostima.

"Akcijama pošumnjavanja, edukacije mladih ljudi i čišćenja olimpijskih borilišta pokazali smo da su uposlenici OK BiH društveno odgovorni. Naši uposlenici su posadili veliki broj sadnica i na taj način potpomogli prevenciju od poplava i klizišta", rekao je Fazlagić i dodao da će za mjesec dana OK BiH organizirati akciju doniranja komplata sportske opreme za 78 ekipa iz poplavama ugroženih područja.

OK BiH je za navedeni projekt obezbijedio sredstva u visini od 20.000 KM, koja su iskorištena za prijevoz volontera, majice i ''lunch'' pakete.

Ciljevi zajedničkog projekta između Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Udruženja građana ''Ruke'' su zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, upravljanje promjenama koje će za rezultat imati kvalitetniju budućnost, edukaciju mladih naraštaja i održiv okoliš.

Realizacijom planiranih projektnih aktivnosti, UG ''Ruke'' i OK BiH će na najbolji način dati svoj konkretan doprinos prevenciji od poplava i klizišta.