Direktorske rotacije
0

Faris Gavrankapetanović direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja

FENA
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je na sjednici i u skupštinsku proceduru uputila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama KS-a u kojem je, prema novim izmjenama, predloženo da se visina te takse na firmu utvrđuje općinskim odlukama i to po zonama koje su također utvrđene općinskim odukama.

S obzirom na to da su komunalne takse prihod općine, predloženo je da se prihod od njih uplaćuje na uplatni račun općine, a ne kako je to dosad bilo na račun Trezora KS-a.

Tim izmjenama predviđeno je i brisanje odredbe kojom je određeno da se taksa povećava za 20 posto u slučaju da obveznik nema sjedište na teritoriji Kantona Sarajevo.

Vlada je na istoj sjednici prihvatila izvještaje o radu za proteklu godinu Kantonalnog tužilaštva i Pravobranilaštva Kantona Sarajevo, Fonda za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila IKRE, Fonda KS-a za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida.

Prihvaćen je i Izvještaj o snabdjevenosti KS-a lijekovima i sanitetskim materijalom s osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog osiguranja.

Svi izvještaji će se naći pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici koja je zakazana za 23. april.

Vlada je dala saglasnost UO Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a za imenovanje prof. dr. Farisa Gavrankapetanovića za direktora tog zavoda. UO JU Veterinarski fakultet u Sarajevu dobio je saglasnost Vlade da prof. dr. Nihada Fejzića imenuje za dekana te javne ustanove.

"Javna ustanova "Sedma osnovna škola" Ilidža i njen školski odbor dobili su saglasnost da se Hamed Aljović imenuje za direktora škole na mandatni period od četiri godine," saopćila je Pres- služba KS-a.