BiH
6

Famus gradnja 3 još uvijek pod istragom, radovi obustavljeni do daljnjeg

Piše: E. F.
Obrušena skela u ulici Hiseta (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Obrušena skela u ulici Hiseta (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Nakon što su dvije osobe poginule, a jedna ozbiljno povrijeđena u obrušavanju skele i oplate na gradilištu Famus gradnje 3 u Sarajevu, istraga u ovom slučaju još uvijek traje.

Podsjećamo, prilikom pada skele 28. januara ove godine poginula su dvojica radnika iz Tešnja i to Razim i Enes Halilović, a teško je povrijeđen i Nevzet Halilović.

Kako nam je potvrdio i Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva KS, tužilac intenzivno radi na ovom slučaju. Po okončanju istrage uslijedit će i tužilačka odluka.

S druge strane, radovi na objektu na kojem se desila tragedija, a koji se nalazi u ulici Hiseta u Sarajevu, za sada su zaustavljeni i kako saznajemo, neće ih biti do daljnjeg.

Prema riječima Asima Crnalića, advokata Kemala Karahmeta, direktora firme Famus gradnja 3, ali i tehničkog direktora Miralema Jahića, te rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema, radovi su obustavljeni upravo na njegov zahtjev.

Podsjećamo, trojicu rukovodilaca sumnjiči se za teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.

"Ja sam tražio da se radovi obustave iako investitor traži nastavak gradnje. Naime, na mjestu nesreće se nalaze dokazi koji će meni biti potrebni za odbranu mojih klijenata. Tako, za sada, u iščekivanju odluke tužioca radovi neće biti nastavljeni", istakao je Crnalić.

Inače, nedugo nakon nesreće rukovodioci Famus gradnje 3 su uhapšeni i pritvoreni. No, nakon ulaganja žalbe na mjeru pritvora, svi su pušteni da se brane sa slobode.