Presuda Suda BiH
0

Falak, Rebac, Orbović i Savić krivi za neovlašteni promet drogama

FENA
Sud Bosne i Hercegovine je, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivicee sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženih Vedrana Falaka, Željka Repca, Dragana Orbovića i Stanka Savića, izrekao presudu kojom su optuženi proglašeni krivim za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Vedran Falak je osuđen na kaznu zatvora na dvije i po godine, Rebac i Savić na godinu i osam mjeseci i Dragan Orbović na godinu i po.

Sud je odlučio da se od optuženog Željka Repca oduzimaju "skunk", u ukupnoj netomasi od oko 30 kg, te digitalna mjerna vaga marke "camry", kao predmet koji je korišten za izvršenje krivičnog djela.

Od Dragana Orbovića oduzima se protupravna imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela, i to novac u iznosu 3.100 eura.

Optuženi Vedran Falak, Željko Rebac, Dragan Orbović i Stanko Savić proglašeni su krivim što su početkom 2010. postali članovi organizirane grupe, koju je organizovao Zvonko Perić, te na taj način sudjelovali u nabavci, krijumčarenju, prijevozu i prodaji "marihuane i skunka", saopćeno je iz Suda BiH.