BiH
3

Fakultet za sport i tjelesni odgoj kao specijalna jedinica civilne zaštite

FENA
Saradnja civilne zaštite i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja bila je povod današnjeg sastanka ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića s direktorima federalne i kantonalne uprave civilne zaštite Fahrudinom Solakom i Mustafom Kovačem i dekanom ove ustanove Nusretom Smajlovićem.

Istaknuto je da se zajedničkim radom može postići još bolji i kvalitetniji angažman fakulteta u oblasti civilne zaštite, jer se ova institucija dosad, kada su bile u pitanju vremenske nepogode, zajedno sa svojim ljudima pokazala kao specijalna jedinica civilne zaštite.

Na sastanku je dogovoreno da će Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, kao i federalna i kantonalna uprava civilne zaštite, potpisati Memorandum o saradnji i razumijevanju te izradi strateških zajedničkih projekta koji su od značaja za Kanton i Federaciju, a iz domena su civilne zaštite i spomenutog fakulteta kao obrazovne ustanove.

Sastanku su prisustvovali i prodekani za nastavu i finansije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Ifet Mahmutović i Munir Talović, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.