Projekt Senada Hadžifejzovića
0

Face TV 15. januara počinje promotivni program

Sarajevo-x.com
Novi projekt Senada Hadžifejzovića Face TV 15. januara u 17 sati počet će emitirati promotivni program, a od 15. marta kompletnu programsku shemu originalnog TV programa.

Kako se navodi na zvaničnoj web-stranici Face TV-a, do 15. januara emitirat će se testni signal, servisne informacije i obavijesti o početku programa.

Kako navode, Face TV je prva i jedina bh. HD televizija u čijem će programskom konceptu prioritet imati domaća produkcija.

U prvom su planu, tvrde, dječiji, obrazovni, dokumentarni, kulturni, zabavni, kontakt i program za mlade i dijasporu.

Informativni program će biti u novom ruhu i konceptu, "sa najdužim dnevnikom u Evropi", Centralnim dnevnikom, TV dnevnikom svaki dan, ali i sa specijaliziranim emisijama o privredi i biznisu.

"Osnovna razliku izmedju Face TV i svih ostalih bh. televizija je u konceptu i procentu domaćeg,originalnog programa,većem od 60 posto od ukupne emitirane minutaže. To je procent velik i izazovan i za najveće televizije na svijetu", navode iz Face TV-a.

Gledaoci će novu televiziju moći gledati putem kablovskih operatera i satelitskih distributera u BiH i svim zemljama bivše Jugoslavije te u Turskoj, Americi, Kanadi i svim zemljama Evrope.